2012. június 28., csütörtök

~tizenharmadik fejezet

Siettem ahogy tudtam az új résszel:)Köszönöm a 21 rendszeres olvasót imádlak titeket :) xx Egy kérdés , amit kommentárban válaszoljatok meg a pincérfiúnak akit Harry megütött , legyen még szerepe a későbbiekben? ja és csináltam egy chat-et amiben írhattok nekem:) Jó olvasást :) xx



Egész úton a taxiban Harryn gondolkodtam, miért csinálta ezt? Letámadott egy srácot, aki csak megadta a telefonszámát és én még csak bocsánatot sem kértem tőle. Holnap visszamegyek az étterembe és megteszem. Ashley nem szólt hozzám, mert látta rajtam, hogy most nem szeretnék beszélgetni.  A hotelnél most is paparazzik vártak, biztos azt hiszik, hogy megint a fiúkkal vagyok ,de tévednek.  Mikor kiszálltunk, siettünk be és csak a vakuk kattogását hallottuk magunk mögött.
Másnap Ash  keltett , hogy indulni kéne a stúdióba. Alig bírtam felébredni, olyan fáradt voltam. Gyorsan lezuhanyoztam, elvégeztem a reggeli teendőimet ruhának választottam egy fekete csőfarmert egy szürke Love feliratú pólót és magas sarkút. 


 Ashley ma kiöltözött mivel Niallel fogja tölteni a délutánt , míg én gitárórán leszek.  Egy rózsaszín szoknya volt rajta egy virágos felsővel.


 Elindultunk a lift felé néma csöndben.
-          -Nem szeretnél most már beszélgetni? – törte meg a csendet.
-        -  Miről? A tegnapi napról? Legszívesebben elfelejteném-, mondtam neki , miközben a liftnél észrevettem a fiúkat. Bár Harry nincs ott. Biztos valami lánnyal volt este, gondoltam magamban.
-         - Sziasztok-, köszönt Liam, mire kiböktünk mi is egy Sziát.
-         - Harryt hol hagytátok?- kérdezte Ashley. Mindig egyre gondolunk.
-        -  Eléggé másnapos, úgyhogy hagytuk aludni, majd befut valamikor- mondta Louis , mire rám nézett. Beszálltunk a liftbe, és már indultunk is a stúdióba. Ma megmutatjuk Bennek a dalt, és holnap felénekeljük. Mikor odaértünk  Ben még nem volt ott. Na mi történt? Csak nem elaludt? Ezt majd jól az orra alá fogom dörgölni, ha megjön.
-          -Sziasztok, Sajnálom, hogy elkéstem, de segítettem egy néninek hazacipelni a dolgait- mondta, bár tudom , hogy ezt csak kitalálta.
-          -Hát persze Ben , tudjuk , hogy elaludtál- mondtam neki, miközben ő csak megvakarta a tarkóját.
-          -Harryt , hol hagytátok? – kérdezte, miközben helyet foglalt asztala előtt.
-          -Kemény éjszakája volt- mondta Zayn, de hirtelen a szavába vágok.
-          -Igen , mivel valakinek megint kedve támadt verekedést kezdeményezni.
-          -A részletektől kíméljetek, meg- szólalt meg Ben. – Na mutassátok a dalt.- Erre Liam a kezébe nyomta. Végig olvassa, majd elismerően bólogat – Szép munka , érzelmes, igazi szerelmes dal. Ki vett részt az írásában?- kérdezte.
-          -Nos, mindenki végül is- kezdte Liam- De a legtöbb részt Harry és Daisy írta.
-        -  Ügyes kislány,- nézett felém,- ezért megbocsájtom, hogy nem értesítettél arról, hogy megérkezett a barátnőd.
-          -Hupsz, elfelejtettem-kértem bocsánatot.
-          -Na, munkára- csapta össze kezét Ben. Utálom, amikor ezt csinálja.
-           
Bennek el kellett mennie, ezért mi szünetet tartottunk, beszélgettünk, a fiúk elmesélték , hogy Harry mostanában eléggé zaklatott és furcsa. Valahogy szóba jött , hogy én is rajongójuk voltam/ vagyok és megkértek, hogy énekeljek nekik egy dalt.  Meg is tettem, énekeltem nekik pár sort a One Thing-ből , mikor befejeztem, a hátam mögül tapsot hallottam. Megfordultam és Harry volt mögöttem, aki az ajtófélfának támaszkodva állt és még mindig tapsolt.
-          -Szép volt- mosolygott rám. - Bocsi, hogy késtem- foglalt helyet Louis mellett. – Te nagyon okos – fordult Lou felé.- Otthon hagytad a telefonodat , és Eleanor keresett vagy ötször , ezért keltem fel.
-          -Eleanor? Mit mondott? – kérdezte izgatottan, látszik Louison , hogy tényleg szereti, ilyenkor nagyon aranyos.
-         - Nem tudom, fél álomban voltam, mikor felvettem, de azt mondta hívd majd vissza- evvel befejezték a beszélgetést. Innentől kerültem Harryt , bár a dal felénekelésénél nagyon nehéz volt nem rá nézni ,mikor egymásnak kellett énekelnünk. Mikor elkezdődött a dal elvesztem azokban a szemekben. A dal arról szól , hogy a lány nem mer szerelmes lenni, miután egyszer megbántották, de a fiú tiszta szívből szeretné, ha hagyná. De ismerős érzés, részemről legalábbis. Az én részemmel végeztünk egyelőre, most a többiek jönnek, gondoltam addig megyek, kiszellőztetem a fejemet. A hátsó ajtót választottam, mert most egyedül akartam lenni, leültem a lépcsőre és csak meredtem  a távolba. De ekkor valaki leült mellém.
-         - Mit keresel itt? – kérdeztem tőle, bár úgyis tudtam , hogy miért van itt.
-          -Csak bocsánatot kérni, tegnap hülye voltam.- nézett rám.
-         - Igen, az biztos. Bocsánatot kell kérned attól a pincértől-, mondtam neki.
-          -Tudom, eléggé elrontottam a tegnapot igaz?- kérdezte tőlem, a szemében mintha aggódást véltem volna felfedezni.
-        -  Mindenre emlékszel?
-        -  Igen, de elvesztettem a fejem, mikor megláttam , hogy flörtölni akart veled és előtte meg azon idegeskedtem, hogy beszélni akartam veled.
-          -De hát miért?- kérdeztem tőle , mire ő közelebb jött és hajamat a fülem mögé tűrte.
-          -Mert túlságosan kedvellek- ekkor a szívem kihagyott egy ütemet, arca egyre közeledett enyém felé már csak 3 cm választott el minket, mikor telefonom megszólalt és a varázs megszűnt. Ránéztem és a bátyám hívott.  Remek a legjobbkor, egy báty mindig tudja mikor kell megzavarni. Felálltam a lépcsőről és fel vettem.
-          -Szia Dean.- szóltam bele, Harry a név hallatán rám nézett , tuti nem tudja , hogy a bátyámmal beszélek.
-          -Hugicaa, Miért nem mondtad , hogy haza fogsz jönni? – kérdezte.
-          -Azért, mert ez még nem biztos, csak ha Ben elintézi, Különben is ezt te honnan tudod?
-          -Anya mondta, ma meccs előtt.
-          -Jaj te nagy focista és nyertetek legalább?- kérdeztem kíváncsian.
-          -Igen lealáztuk őket- nevetett.
-          -Figyelj Dean, Belle tényleg elköltözött?
-          -Igen, mert ott kapott valami jó fodrász melót. Meg anyáékkal összekapott , mert tudod anya ragaszkodott ahhoz, hogy Belle jogot tanuljon, és még aznap este lelépett.-  mondta szomorúan, hiába kemény a bátyám a húgait imádja.
-         - Akkor ezért nem hívott engem.- Ekkor megjelent Ben , hogy menjek vissza, mert gitáróra jön.- Bocsi ,Dean le kell tennem ,itt van Ben.
-          -Ó üdvözlöm, mond meg neki nemsokára összeülhetnénk sörözni, na jó legyél hugi és ne pasizz.- köszönt el
-          -Nagyon vicces vagy – mondtam neki és leraktam. Harry ott várt Bennel.- Dean üdvözül- fordultam Ben felé.
-          -Majd felhívom ,hogy megbeszéljünk egy sörözést, ha vissza mentünk Londonba- fejezte be és már be is ment.
-         - Héj- fogta meg Harry a karom- Ki az a Dean?- kérdezte.
-          -A bátyám.- mondtam neki, mire látszott h megkönnyebbült.
-          -És mit szólnál hozzá , ha holnap elmennénk valamerre? Tudod , hogy jobban megismerjük egymást- állt elém , hogy ne tudjak bemenni.
-         - Csak , ha bocsánatot kérsz a pincértől.
-          -Igenis hölgyem- mondta komolyan ,de nem jött össze és elnevette magát.

9 megjegyzés:

  1. juj nagyon jóóó*-*Imádom!nagyon ügyes vagy:) mikor jön a kövi?

    VálaszTörlés
  2. Jó lett! :) Szerintem még kapjon szerepet a történetben a pincér, tudom hogy hogy te is akarod :D na jó nem tudom, de azért remélem adsz még neki szerepet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ez majd kiderül a következő fejezetben:D xx

      Törlés
  3. imádom! egyszerűen imádom! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Ami a tartalmat illeti: Imádom! Ma találtam rá a blogodra és most este olvastam el az összes fejezetet, mert egyszerűen nem tudtam abbahagyni az olvasást. Hihetetlenül tetszik. :) És szerintem legyen még szerepe a pincérnek a történetben.

    Ami pedig a külsőre vonatkozik: Nos, hát, jobban is odafigyelhetnél a helyesírásra, mert sajnos elég sok hiba van benne, ami nem jó pont ha már történet írásra adtad a fejed. Itt gondolok a szavak egybe/külön írására, és a vesszők elhelyezésére. Néhol jobban tagolhatnád a történetbe. Például néhol a vessző helyett inkább pontra lenne szükség, mert túl sok különálló, nem azonos témájú információt paszírozol bele egy mondatba. (Remélem érted, mert nem igazán tudom elmagyarázni, sajnos.) És a vesszőt/pontot közvetlenül a szó után kell írni szóköz nélkül, majd csak a különféle írásjelek után jön a szóköz. Szóval egyszerűbben: az írásjel elé nem kell szóköz, utána viszont igen.
    És egy blogot írsz, itt ne használj rövidítéseket. Gondolok itt a például - ezt már több helyen is észrevettem - a "hogy" helyett egyszerűen csak egy "h" betűt írtál.
    És ami a legzavaróbb volt, hogy több igeidőt is használtál. Itt nem a monológokra gondolok, hanem az összes többi részre. Tehát a párbeszéden kívüli leírást vagy múlt-, vagy jelen időben írd! Ne mindkettőben. Ez engem személy szerint nagyon zavart, mert ez így nyelvtanilag nem helyes, ha egy történetet írsz.

    Azt hiszem ennyi lenne az össz kivetni való, amit találtam.
    Jézusom, olyan vagyok, mint valami magyar tanár. (XD) Le kéne állnom, nem igaz? :'D
    És ezt kérlek ne sértésnek vedd, mert nem annak szántam, inkább építő kritikának. Hiszen ezzel csak segíteni szeretnék. :)
    És siess a kövi fejezettel, mert iszonyúan kíváncsi vagyok már, szerintem függője lettem a blogodnak. o.O :D
    Mert szerintem iszonyú jó az alaptörténet, ebből sok érdekes dolgot ki lehet még hozni. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Köszönöm , hogy kifejtetted a véleményedet, és igen építő kritikának vettem. Azt hiszem megvan az új magyar tanárom:) Az igeidős dologra visszatérve próbálom egy időben írni legközelebb. A hogy-os dolgot meg mindig elrontom pedig szoktam figyelni, mert mindig rövidítek ez egy rossz szokásom:/ Örülök ,hogy tetszik a történet.

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Tök random találtam ide, és nagyon meglepődtem, amikor beleolvastam egy-egy részbe. Nagyon tetszik! A nyelvtanra tényleg figyelned kellene, de ezt már előttem leírták. Örülnék a folytatásnak.

    További szép napot, sok sikert! :)

    VálaszTörlés